Steak s máslem třech bylin

Chcete pro sebe a pro vaše milované připravit k jídlu něco „hodobóžového“, ale zároveň tak jednoduché k přípravě? Tak to jste narazili na ten správný recept!

 

Co budeme potřebovat?

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregána
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 2x 150-200g hovězího steakového masa

Na bylinkové máslo

  • 120g másla pokojové teploty
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce čerstvého čerstvého kopru
  • 1 lžíce nasekaného oregána
  • 1 rozmělněný stroužek česneku
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice

K přípravě bylinkového másla si v míse smícháme všechny potřebné ingredience, poté směs dáme do potravinářské fólie, zabalíme do těsného válečku a dáme na alespoň půl hodinky do mrazáku. Mezitím necháme steakové maso odležet, aby ve středu nebylo studené (jinak by mohlo při pečení zůstat uvnitř sirové!). Olivový olej smícháme se sušenými bylinkami a směs rozetřeme z obou stran steaků a na rozehřáté pánvi je z prudka opečeme 4-5 minut z každé strany. Poté steaky vyjmeme z pánve a necháme 10 minut odpočívat.  Na vrch pokládáme kolečko ukrojeného bylinkového másla a podáváme například se salátem a celerovými hranolkami.

Dobrou chuť 🙂

Comments

comments