Proteinová pizza

Dáme si pizzu – TAK JO, OBJEDNEJ JÍ – ne ne, já ti jí upeču 🙂

 

Je tu další recept a já vám chci ukázat zdravější variantu pizzy, která chutná úplně všem!

 

Budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 odměrka proteinu – já jsem použila WEIDER – protein 80 plus bez příchutě, ale může být jakýkoliv protein bez příchutě  🙂
  • 1 vejce
  • 3 lžíce jogurtu
  • 1 a 1/2 hrnku jemných rýžových nebo ovesných vloček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

 

Dobroty nahoru:

  • Domácí rajčatová omáčka: 4 větší rajčata nakrájíme na kousky, hodíme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme trochu italského koření, zalijeme menší sklenicí vody a dusíme pod pokličkou, a za občasného míchání počkáme na omáčku 🙂
  • Šunka vysokoprocentní – 90%
  • Strouhaný sýr
  • Mozarella light
  • Čerstvá bazalka
  • Čerstvý ananas

 

Všechny ingredience smícháme dohromady, uhněteme těsto. Pečící papír potřeme malinko olivovým olejem (jen na prsty) a rozprostřeme na něj těsto – kolečko, čtverec, obdělník – podle toho, jak se Vám pizza lépe jí 🙂 Na těsto dáme domácí rajčatovou omáčku, ale ne všechnu, aby těsto nyblo jako bláto. Dále sýr, šunku, mozarellu, ananas na kousky, posypeme kořením.

Dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10-15-20 minut – musíme hlídat, každá trouba peče jinak 🙂

 

Nakrájíme na kousky, posypeme čerstvou bazalkou a je to!

 

Dobrou chuť. 🙂

Comments

comments