Mé oblíbené recepty s hermelínem

Myslíte si, že hermelín musíte jíst jen otevřený z krabičky?

No ani náhodou, tady jsou mé dva nejoblíbenější recepty, které můžete ochutnat 🙂

 

Nakládaný hermelín

 

Jako první jsem si pro Vás připravila recept na nakládaný hermelín.

Budeme potřebovat:

 

  • 4 balení hermelínu, nebo podobného plísňového sýra
  • Sušená rajčata v oleji
  • 6 větších stroužků česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Jednu červenou cibuli, klidně i bílou
  • Bobkový list
  • Olej
  • Pokud budete chtít – chilli papričku
  • Uzavíratelnou nádobu

 

Připravíme si nádobu, kam se všechny sýry vejdou – zavírací nádobu, klidně i „zavařovačku“. Nejprve si umixujeme pastu, kterou budeme dávat na sýry, aby měly šmak. Do mixéru si dáme sušená rajčata, česnek, sůl, pepř, cibuli a pokud chcete, tak papričku. Vše umixujeme do hladka. Pokud nemáte mixér, vše stačí velmi na jemno nakrájet. Pastu máme hotovou a teď to hlavní – sýry! Sýry rozřízneme podélně, namažeme pastou vnitřky sýru a zase přiklopíme obě poloviny k sobě. Spojené sýry dáme do nádoby a s každým sýrem dáme trochu oleje. nakonec přidáme i bobkový list a dolijeme olejem, aby byly všechny sýry plně ponořené v oleji. Zavřeme nádobu a necháme mkinimálně 5 dní odležet v lednici – ČÍM DÉLE, TÍM LÉPE.

 

Dobrou chuť 🙂

 

 

Jako další recept jsem si připravila

 

Rozpečený sýr v troubě s česnekovou krustou a brusinkami

 

Miluji rozpečený sýr, proto jsem si vymyslela tento skvělý recept na grilovaný sýr!

 

Budeme potřebovat:

 

  • Hermelín, nebo jiný plísňový sýr tohoto typu
  • Máslo
  • 3-4 Stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Brusinkový kompot
  • Alobal

 

Rozehřejeme troubu na 200°C. Připravíme si misku, ve které rozhřejeme máslo, přidáme do něj rozdrcený nebo prolisovaný česnek, sůl, pepř dle chuti. Hermelín v  tomto másle necháme asi pět minut marinovat, pokud ho připravíte odpoledne a necháte marinovat do večera, vůbec nic se nestane. Připravíme si alobal, ze kterého uděláme misku. Do té misky dáme marinovaný sýr a můžeme dát do trouby. Asi po pěti až deseti minutách, až bude mít hermelín na sobě zlatou krustu, můžeme ho vyndat z trouby. Sýr si můžete dát jen tak, nebo si připravit malý salátek a dát ho na něj. Nakonec sýr polijeme brusinkovým kompotem.

 

Dobrou chuť 🙂

 

 

 

 

 

Comments

comments