Fitnes Boeuf Bourguignon

Tato dobrota Vám dokáže, že Fit
Jídlo nemusí být výhradně jen o plátku masa a rýži.

Co na ní budete potřebovat?

  • 1,5 kg hovězího masa
  • Olivový olej
  • 1 Mrkev
  • 1 Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • 500ml Hovězího vývaru
  • 2 lžíce Rajčatového protlaku
  • 2 stroužky Česneku
  • ½ lžičky Tymiánu
  • 1 Bobkový list
  • 200g Žampionů
  • 1 lžíce másla
  • Čerstvá zelená petrželka

Maso nakrájíme na kostky a na rozpáleném olivovém oleji tak, aby se všechny kostky osmažily, ale nesmí se dusit. Je dobré, abyste maso dělali postupně po částech a vždy hotové maso vyndali vedle na talíř. Až bude všechno maso hotové, ve stejném hrnci osmahneme cibuli, nakrájenou na kolečka, a mrkev, také nakrájenou na kolečka. Zalijeme vývarem, vmícháme protlak, česnek, tymián a bobkový list a přivedeme k varu. Připravíme si hluboký pekáč do trouby a dáme do něj osmažené maso, vše zalijeme vývarem se zeleninou a bylinkami a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Počkáme, až ve vypeče téměř všechen vývar – dvě až čtyři hodiny. Před podáváním osmahneme žampiony na másle, hotové maso se šťávou dáme na talíř, posypeme žampiony, čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť:)

Comments

comments