Dieta není jen maso na vodě a salát!

Ano, i takhle krásně může vypadat oběd v redukčním jídelníčku.

Hovězí steak se salátkem, mačkané batáty, houby Portobello. Vše hotové za chvilku.

Co potřebujeme?

  • Hovězí maso – cca 200-300g
  • Houby portobello
  • Jednu střední batátu
  • Salátový mix
  • Kmín
  • Olivový olej
  • Balsamico
  • Sůl
  • Pepř
  • Alobal

Pustíme troubu na 200°C, gril. Potřeme maso olivovým olejem a necháme chvilku „dýchat“, houby portobello dostatečně posypeme kmínem, trochu osolíme. Připravíme si vodu na batáty, trochu soli, dáme vařit. Batáty si oloupeme a nakrájíme na kostičky, aby se co nejdříve uvařily a dáme do hrnce. Houby vložíme na rošt do trouby. Vezmeme alobal, uděláme z něj vaničku a položíme ji pod rošt v troubě, aby do něj mohla kapat šťáva z masa a voda z hub. Rozehřejeme pánev a až bude dostatečně nahřátá, položíme na ní maso asi tak na třicet vteřin, pak otočíme a opět třicet vteřin, aby se maso zatáhlo, toto opakujeme tak dvakrát, až třikrát. Maso dáme do trouby k houbám a počkáme, až se vše dopeče. Maso kontrolujte, většinou se dívám tak během 4 minut, zda už je hotové, záleží na výšce masa, někdy stačí i dvě minutky – podle toho, jak chcete maso krvavé.

Mezitím si scedíme brambory, které již určitě budou hotové, rozmačkáme a necháme odpočinout. Nakrájíme omytý salát a dáme na talíř. Osolit, opepřit, jedna lžíce olivového oleje, dvě lžíce balsamika. Počkáme, než Houby a maso budou hotové, pak je servírujeme společně s batáty A JE TO!!

Dobrou chuť. 🙂

Comments

comments